http://lelekerintes.hu/blog http://lelekerintes.hu/https-lelekerintes-hu-blog/
Menü Bezárás

Tudom?

Posted on 2022-12-04
0
Amikor azt mondom tudom ki vagy ,eldöntöm ki vagy ma nekem.Helyetted is teszem.Amikor meghatározásom korlátait nem tartod be, megsértődhetek, lazadhatok .Sok módon kifejezhetem miért nem vagy most jó nekem. Hol a biztonságom,amit az ismerlek jelent.A múlt tapasztalatainak eredménye. Kíváncsiság….Ki vagy te és ki lehetek én?Kik vagyunk,együtt?Ki lehetsz ma? Kíváncsiság nélkül honnan tudjam ki vagy most? Dehogy tudom……..Te tudod? Tovább..
Amikor gyerekünk lesz egy új fejlődési és tanulási időszakban lépünk.Felelősségvállalástól a jelenléten át a tanult mintáink részleges átírásán át.Egész életünkben segítenek tanulni magunkról,belső és külső világunkkal való kapcsolatunkról. Mi az az idealizált minta amit kialakítottam,arról milyen legyen egy család.Miben neveljem másképp,mint amit gyerekként átéltem,és ezen túl mi az amit tudattalanul csinálok a tanult minták alapján.Életemben hogy tanulom meg közelíteni a fejemben élő képeket a valósághoz. Mit tartok jónak vagy rossznak.Mennyire tartom alkalmasnak magam , és milyen szinten engedem be az tanácsokat,lehet ez szülő,barát,könyvek,stbHogyan hat rám, milyen bizonyosságot ,bizonytalanságot kelt bennem . Megmutatják,hogyan tudok szeretni , emlékeztetnek, engem hogy szerettek. Gyerekem születésétől,óvoda,iskolák,kamaszkoron át a felnőtté válásig.Folyamatos tanulásban segít,rólam és róla. Ennek nincs vége, amikor felnő szemben áll velem tükörként, mi az amit hibának látok magamban és csinálja. Milyen elvárásom nem teljesítettem szülőként .Tudattalan – tudatos elvárásaimmal milyen lehetne ha másképp tudom csinálni.Valamint amit én teszek rá szintén tudattalanul,hiszen “csak azt szeretném,boldog Tovább..

Hitrendszer szűrője 2. rész

Posted on 2022-10-26
0
Ahogy a külső hatásokra reagálsz, a múltbéli tapasztalataid, szabják meg .Akkor tudsz változtatni amikor már tudatosan rálátsz a reakcióidra és elkezdsz máshogy reagálni.Amikor a múlt érzelmei befolyásolnak,részben elválasztanak a jelen pillanat történéseitől.Úgy is elképzelheted,mint egy koszos ablakon kinézve látni mi van körülötted,egy tiszta helyett.Ezeken a pontokon megváltoztathatod az életed.Máshogy reagálsz és a válasz, is változik amit kapsz rá .A változás többnyire azonnali, hiszen egy minta változik a kapcsolataidban. Minden kapcsolat jól követhető mintát rajzol ki az életedben .Ez bármelyik életteruleten megfogható. Tovább..

A hitrendszer szűrője 1

Posted on 2022-10-12
0
Akár nyitott könyv lehetek neked, akkor is máshogy fogsz érzékelni engem mint én saját magamat.Lehet,olyan helyzet, amikor reálisabban látsz. Miért ne lehetnék magammal is elfogult ? Hiszen ha közel állsz hozzám érzelmileg akkor már veled is az vagyok. Életem tapasztalatai,elsősorban az első hét év meghatározza,hogyan látom a világot,és a változásaim is mutatnak egy irányt.A jó élményekhez társuló érzelmeket szeretném újra átélni,a rossz élményekhez kötődő érzelmeket pedig elkerülni. Személyiségem szűrőin keresztül szűrődnek át tapasztalataim. A realitásunk közel áll egymáshoz,akkor megértjük egymást könnyedén.Ha elfogadlak Ítélkezés nélkül, akár szeretettel is, képes lehetsz olyat is megmutatni magadból amit máskor,másnak nem ez rám ugyanúgy igaz. Akár elfogadni egy másik nézőpontot ,és a véleményeink különbözőségét közelíteni egymáshoz. A hitrendszer a családban megélt példákon alapul, ez a sokszor tudatalattiból köszön vissza ( amire nem vagyok tudatos ,de csinálom ) és felnőttkorban leginkább példák, tanítók, példaképek,hírességek stb. példáját követve tudjuk megváltoztatni tudatosan a szokásainkat.Amikor már a visszajelzésekből tudjuk Tovább..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.