Menü Bezárás

A hitrendszer szűrője 1

Akár nyitott könyv lehetek neked, akkor is máshogy fogsz érzékelni engem mint én saját magamat.Lehet,olyan helyzet, amikor reálisabban látsz. Miért ne lehetnék magammal is elfogult ? Hiszen ha közel állsz hozzám érzelmileg akkor már veled is az vagyok.

Életem tapasztalatai,elsősorban az első hét év meghatározza,hogyan látom a világot,és a változásaim is mutatnak egy irányt.A jó élményekhez társuló érzelmeket szeretném újra átélni,a rossz élményekhez kötődő érzelmeket pedig elkerülni. Személyiségem szűrőin keresztül szűrődnek át tapasztalataim.

A realitásunk közel áll egymáshoz,akkor megértjük egymást könnyedén.Ha elfogadlak Ítélkezés nélkül, akár szeretettel is, képes lehetsz olyat is megmutatni magadból amit máskor,másnak nem ez rám ugyanúgy igaz. Akár elfogadni egy másik nézőpontot ,és a véleményeink különbözőségét közelíteni egymáshoz. A hitrendszer a családban megélt példákon alapul, ez a sokszor tudatalattiból köszön vissza ( amire nem vagyok tudatos ,de csinálom ) és felnőttkorban leginkább példák, tanítók, példaképek,hírességek stb. példáját követve tudjuk megváltoztatni tudatosan a szokásainkat.Amikor már a visszajelzésekből tudjuk ,min szeretnénk változtatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.